Ev Bahçıvanlık
Kategori:

Bahçıvanlık

Reklam

Süs bitkileri ve çalılar dikildiği andan itibaren risk altındadır. Bahçıvan ancak istediği fidenin nihayet kök saldığını anladığında rahat bir nefes alabilir. Başarılı oldukları takdirde köklü bitkiler uzun süre yaşar, çiçek açar ve meyve verir. Ancak bu bitkinin sağlıklı olması şartıyla.

Hastalanırsa, hatta ölürse, o zaman sebep büyük olasılıkla çevre koşullarında aranmalıdır. Bunlar soğuk rüzgarlar, kavurucu güneş ve tabii ki hastalıklar ve zararlılar olabilir.

Bitki hastalıkları ve zararlılarla mücadelede ne yardımcı olacak?

Aşağıda listelenen önlemler, belirli bitki hastalıklarının risklerini azaltmayı amaçlamaktadır.

Doğru bitkiyi seçmek. Bazen ne kadar istesek de sevdiğimiz bitki (veya belirli bir çeşit) bölgemizde tam olarak yetişemeyebilir. Bunlar toprak, sıcaklık ve ışık gereksinimlerini içerir. Zaman ve para israf etmemek ve ardından başarısız bir deneyden dolayı hayal kırıklığı yaşamamak için bu dikkate alınmalıdır.

Sayfalar: 1 2 3

Reklam

Yüksek kaliteli toprağa biber ekdiyseniz – örneğin fideler için evrensel bir substrat – üst pansuman olmadan yapabilirsiniz. Bitkiler gerekli beslenmeyi topraktan alacaktır. Satın alma kalitesinden emin değilseniz veya bahçe arazisine dayalı ev yapımı bir karışım kullandıysanız, mahsulü garanti altına almak için biberlere gübre ikram etmek daha iyidir.

Ek olarak, bazen biberlerin kendileri ek beslenmeye ihtiyaç duyduklarını hatırlatır. Açık işaretler arasında yaprakların sararması veya maviye dönmesi ve gelişimde bariz bir inhibisyon vardır. Yanlış bir şey fark ederseniz fideleri besleyin.

Bu üç kez yapılır. İlk kez filizlerin birkaç gerçek yaprak bırakmasıdır. 2 hafta sonra biberin en az üç gerçek yaprağı olduğunda gübreler tekrar uygulanır. Sonuncusu, açık toprağa planlanan inişten bir hafta önce.

Sayfalar: 1 2 3

Reklam

Reklam

Balkabağı sadece lezzetli değil aynı zamanda sağlıklı bir sebzedir. İyi çünkü hemen hemen her kır evinde kolayca büyüyor. Ancak her bahçıvan meyve toplama zamanının geldiğini belirleyemez.

Hala bir tohum paketiniz varsa, yaklaşık hasat tarihine bakabilirsiniz: erken olgunlaşan meyveler 90-105 gün sonra olgunlaşır; olgunlaşma ortası – 120-130 gün sonra ve geç olgunlaşmanın olgunlaşması için 200 günden fazla süreye ihtiyaç vardır.

Ayrıca bitkinin görünümüne de dikkat etmelisiniz. Olgun bir balkabağının derisinin rengi her zaman parlak ve zengindir, aksine sapın rengi eskisinden daha hafiftir. Olgun bir meyvenin üzerine vurursanız yüksek ve net bir ses çıkar; olgunlaşmamış bir balkabağı ise tam tersine donuk bir ses çıkarır. Olgun bir sebzenin bir diğer ayırt edici özelliği de kabuğudur: olgun bir balkabağında yoğundur, yüzeyinde damar desenini fark edebilir ve mumsu bir tabaka fark edebilirsiniz. Üst kısımlar aynı zamanda meyvelerin hasat zamanının geldiğinin de göstergesidir. Olgun bir mahsulde sararmaya, kurumaya ve yavaş yavaş yere doğru eğilmeye başlar. Kesilmiş bal kabağının eti yumuşak, çekirdek kabuğu ise serttir.

Sayfalar: 1 2

Reklam

Köknar en güzel, asil ve zarif kozalaklı ağaçlardan biridir. İnce piramidal siluet, kışın bile rengini kaybetmeyen parlak yumuşak iğneler, iyileştirici, ferahlatıcı aroma, dayanıklılık ve gösterişsizlik, köknarın her bahçede hoş bir misafir olmasını sağlar.

Koniler hakkında – erkek ve dişi
Sevgili bahçıvanlar, makalenin ilk bölümünü “üstesinden geldiyseniz”, köknar türlerinin tanımında önemli bir unsurun eksik olduğunu fark etmiş olabilirsiniz: koniler! Bu tatlı için. Köknar kozalakları, ağaç dekorunun bağımsız, benzersiz bir unsurudur. Bazen Yaratıcının doğadaki en gösterişli kozalakları seçip köknar ağacını sanki yılbaşı oyuncakları veya mumları gibi süslediği izlenimine kapılıyorum. Ve bunların hepsi, gerçek sedirlerinki gibi köknar ağaçlarının kozalakları kesinlikle dikey olarak büyüdüğü ve türlere bağlı olarak rengi yumuşak gri-pembe ve mavi-yeşilden koyu mora değiştirdiği için. Üstelik yaz sonunda olgunlaşmaya başlayana kadar kendilerine özgü renk paletini korurlar. Ancak böyle bir güzelliğin biraz beklemesi gerekecek. Yaklaşık yirmi ila otuz yıl. Her ne kadar bazı çeşitler uygun koşullar altında oldukça genç yaşta koni oluşturabilmektedir. Bir örnek Kore köknar “Bonsai Mavisi” dir.

Sayfalar: 1 2 3

Reklam